Startsida - Nyheter

Tre frågor till tre experter

Amanda Fredin, Sportbladet.

1.Dam-EM på hemmaplan med Pia Sundhage vid det svenska rodret. Damfotbollen är just nu under en fantastisk utveckling, det såg vi inte minst under sommarens OS och det ska bli riktigt kul att se vad Pia kan åstadkomma med Schelin och Co det här året.

2. Bosse Hanssons "svarting"-uttalande i direktsänd radio, men framförallt dess efterspel. Vännernas försvarstal med hänvisning till att "man sa så förr" och Hanssons vägran att be om ursäkt. Och vips var vi hundra år tillbaka i tiden...

3. 2012 har varit ett fantastiskt sportår tycker jag, speciellt sommaren med både EM och OS på schemat. Det svenska landslagets tidig uttåg ur EM kompenserades med höstens triumfer mot Tyskland och England. Få svenskar kommer glömma akrobatiken Zlatan Ibrahimovic bjöd på i slutminuterna mot Engelsmännen. Den nya nationalarenan kunde knappast fått ett bättre invigningsnummer.



Marie Lehmann, programledare SVT Sport. Bild: Pressbild.


1. Det finns mycket att se fram emot i år. Måste jag välja en sak, säger jag Friidrotts-VM i Moskva.

2. NHL-lockouten har jag väldigt svårt att acceptera. Den höll på alldeles för länge mellan två parter som vägrade ta sina förnuft till fånga.

3. London 2012. OS och Paralympics. Känner mig lycklig att jag fick vara där. Minne för livet.



Anette Börjesson, Radiosportens expertkommentator. Bild: Pressbild.


1. Fotbolls-EM i Sverige ska bli väldigt spännande att följa. Med en ny förbundskapten tror jag på en nytändning hos även de lite äldre spelarna, vilket kommer att höja kvalitén inom truppen. Det är dags att försöka upprepa Sveriges EM-guld 1984 där nämnda Pia Sundhage var med och spelade. Dessutom kommer det svenska folket på nära håll kunna se hur bra den internationella fotbollen är vilket gör att man kan komma att uppskatta den inhemska ligan Damallsvenskan bättre framöver. Mer folk på läktaren under både EM och sen när Damallsvenskan drar igång igen alltså!

2. Att ledarna i Söderettan Dalsjöfors fick dra sig ur serien gick konkurs och fick dra sig ur seriesystemet. Att Lindsdals IF tjejer inte fick fortsätta att spela i division ett då huvudstyrelsen sa nej på grund av dålig ekonomi. Damlaget får börja om i division fyra, alla pengar skulle satsas på herrlaget som det tydligen går bra för...

3. Det finns mycket. Anna-Karin Ahlstrand som vann OS-guld i Paralympics gjordes stort intryck på mig. Hon liksom Pia Sundhage har det där lilla extra, en passion en glöd och glädje som fört dom långt inom de idrotter det utövar.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV