Startsida - Nyheter

Feministisk scenkonstmöte i Linköping i helgen

Representanter från 30 fria feministiska scenkonstgrupper kommer från hela Sverige till Linköping i helgen för att föra runda bords-samtal kring feminism och scenkonst. Helgen är den första av två arrangerade av ung scen/öst i samarbete med W.I.S.P.

Samtalen handlar om vad som kan förena grupperna politiskt och vara ett gemensamt estetiskt avstamp för att skapa ett stort nationellt feministiskt scenkonstverk över hela landet under 2014. Deltagarna kommer att utbyta erfarenheter, kunskaper och framtidsdrömmar.

Under lördagen föreläser Tiina Rosenberg och Maria Sveland om sina nya böcker Ilska, hopp och solidaritet – med feministisk scenkonst in i framtiden (Rosenberg, 2012) och Hatet – en bok om antifeminism (Sveland, 2013).

Under helgen deltar även unga lokala feministister. Syftet är att inspireras till en gemensam konstnärlig process med unga som dialogpartners och publik. Målgruppen för projektet är i första hand unga i Östergötland och lokalt där respektive scenkonstgrupp verkar. Vi menar att det återigen är dags att prata med en ung publik om genus, feminism och jämställdhet.

Andra helgen äger rum 16-18 augusti 2013 på ung scen/öst.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV