Startsida - Nyheter

Murdoch överväger slopa utviksbilderna i The Sun

På sidan tre i varje nummer av brittiska kvällstidningen The Sun publiceras en utviksbild. Den sexistiska traditionen har länge kritiserats av progressiva krafter i Storbritannien, varit föremål för kampanjer och även hånats öppet. Samtidigt finns det gott om förespråkare av "Page 3"-utviken och de anses vara en viktig anledning till att tidningen blir köpt.

Rupert Murdoch, The Suns ägare, har nu antytt att utviksbilderna kan vara på väg bort. Kampanjen No More Page 3 och dess anhängare har flitigt postat sina argument på det sociala nätverket Twitter. En av dem skrev att Page 3 tillhör ett svunnet århundrade och fick igår följande svar, också via Twitter, av Rupert Murdoch själv:

”Du har kanske rätt, vet inte än men överväger det”.

Murdoch föreslår också en kompromiss, att ersätta utviksbilderna med "glamorösa fashionistor". Bara det faktum att en förändring övervägs har uppmärskammats som en nyhet av flera traditionella medier både i Storbritannien och andra länder, även Sverige.

En "typisk överreaktion av PK-gänget", skriver Murdoch – återigen på Twitter – och betonar att han bara överväger saken.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV