Startsida - Nyheter

Tryck lanserar svart lista för och med kulturarbetare

En katalog med svarta, svenska kulturarbetare håller på att tas fram av kulturföreningen Tryck. Initiativtagare är regissören Baker Karim, som lanserade planerna i samband med Göteborgs filmfestival 2013. Detta på ett seminarium som handlade om avvsaknaden av svarta skådespelare i svensk film, arrangerat av Tryck. Tanken är att den kommande katalogen ska underlätta för kulturproducenter att bryta mönstret och bidra till förändring.

På Trycks hemsida finns ett anmälningsformulär för alla som vill vara medThe Blacklist – ett register över svarta, svenska kulturarbetare. Listan kommer att spridas till chefer, producenter, besluts

fattare och rollsättare och "...behövs för att dela med oss av all den talang och skapandekraft som finns i Sverige, skapa unika möjligheter att nätverka och fungera som inspiration för oss alla." skriver Tryck.

Tryck är en kulturförening som består av svarta scenkonstnärer, dramatiker, konstnärer, regissörer, filmare, fotografer, kulturskribenter och humanioraforskare. Syftet med föreningen är att synliggöra berättelser och erfarenheter som ofta osynliggörs i det svenska kulturutbudet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV