Nyheter

Jämställdhetsminister Maria Arnholm talar på FN:s kvinnokommission

Denna vecka inleds FN:s årliga kvinnokommission. Över 6000 delegater – bland annat regeringsrepresentanter och frivilligorganisationer från hela världen deltar vid kommissionens 57:e möte i New York. Temat i år är mäns våld mot kvinnor.

Den svenska delegationen leds av jämställdhetsminister Maria Arnholm. I sitt tal kommer statsrådet att fokusera på kvinnors rätt till sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter samt kopplingen mellan jämställdhet, kvinnors självbestämmande och mäns våld mot kvinnor.

– Mäns våld mot kvinnor är det största uttrycket för ojämlika maktrelationer mellan könen. I tider då konservativa krafter växer runt om i världen måste Sverige stå starkt för det vi tror på, säger Maria Arnholm i ett pressmeddelande under tisdagen.

– Att alltid försvara kvinnors och flickors tillgång till reproduktiv hälsa och rättigheter - rätten till den egna kroppen, till preventivmedel och abort - är en bärande del i den svenska utrikespolitiken. Det ska det vara även denna vecka, fortsätter Maria Arnholm.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV