Startsida - Nyheter

Fler ska våga prata om det

Grattis på födelsedagen! Vad firar ni förutom att ni finns?

– Tack! Vad fint. Vi firar en hel massa saker. Att det finns så många personer runtom i landet som valt att stötta och uppmärksamma oss, att personer och företag vill hjälpa oss att lyfta detta viktiga ämne. Vi har mött ett fantastiskt stöd utifrån! Vi firar också att fler och fler individer vågar prata om det som hänt. Det i sig minskar tabut i samhället.

– Inte minst firar vi dessutom att vi redan märkt av att vi är ett stort stöd för personer som innan inte klarat av att berätta om sina trauman. Att vi kan hjälpa dem att må bättre tycker vi är jättefint.


Vilka hoppas du ska vara med och fira?

Vi hoppas på att alla som på något sätt stöttar oss ska vara med och fira. Oavsett om dessa stöttar som sponsor, volontär eller vanlig fantastisk medmänniska som tycker de här frågorna är viktiga. Det vill säga alla som önskar ett samhälle fritt från (sexuellt) våld. Samt alla som är nyfikna på vår verksamhet och hur vi jobbar.


Vad kan du berätta om framtiden för Föreningen Storasyster?

– Vi ser fram emot många spännande saker! Vi fortsätter vårt arbete med att utveckla och kvalitetssäkra vår organisation. För att nå ut till vår målgrupp kommer vi inom kort att utveckla en informationskampanj som framförallt vänder sig till den yngre målgruppen. Vi anordnar en grundutbildning för volontärer, och i höst kommer vi att arbeta fram en föreläsningsserie. Utbildningar och föreläsningar efterfrågas och vi önskar komma ut på högstadieskolor för att ha föreläsning för, samt dialog med, eleverna om ämnet. Få dem att själva fundera över och uttrycka sina tankar kring gråzoner, våldtäkt och sexuella övergrepp av olika slag. Om vi inte pratar om det, kan förändringar inte ske!

– Vi kommer också att utöka våra gruppaktiviteter, planera för en långsiktig finansiering samt försöka utöka vår sponsorsamverkan. Vi har flera spännande bidragsansökningar på gång som vi hoppas ska kunna hjälpa oss att utvecklas.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV