Startsida - Nyheter

Två nya ambassadörer till SKR

Tina Acketoft (FP) och Carina Hägg (S) är nya ambassadörer för Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund (SKR). På söndagen den 21 april tackade de båda riksdagledamöterna ja till att bli SKR:s ambassadörer.

Både Acketoft och Hägg var något överraskade när de fick frågan eftersom den ställdes av SKR:s ordförande Carina Ohlsson inför publik under förbundets årsmöte. Acketoft var inbjuden att agera och mötesordförande och Hägg satt med som intresserad åhörare, men ingen av dem var beredda att bli tillfrågade att vara ambassadörer.

- Jag är rörd och jag brukar inte vara det så ofta. Jag är oerhört stolt över att bli tillfrågad, uttryckte Tina Acketoft.

- Det är viktigt att man har ett brett anslag, även över partigränser. Det är först då som man kan befästa och besluta kring en fråga. När fler partier omfattas av en fråga kan man få lagstiftning, vi kommer att kämpa för kvinnojoursrörelsen, sa Carina Hägg.

– Det här är två personer som brinner och arbetar hårt för jämställdhet, säger SKR:S ordförande Carina Ohlsson i ett pressmeddelande.

Tina Acketoft är ordförande i Europarådets utskott för ickediskriminering och jämställdhet samt riksdagsledamot i Utbildningsutskottet och har under hela sin politiska karriär drivit dessa frågor.

Carina Hägg är ledamot i Europarådets svenska delegation, har varit med att ta fram konventionen om förebyggande och bekämpande av våld mot kvinnor och våld i hemmet. Hägg ledde dessutom den kampanj som Europarådet antog år 2006 för bekämpning av våld mot kvinnor.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV