Startsida - Nyheter

Avgår efter hot

Magnus Pehrsson, huvudtränare för Djurgårdens herrlag, och klubbens ordförande Tommy Jacobsson avgick förra veckan med omedelbar verkan från sina uppdrag. Orsaken var de hot som riktats mot Pehrsson efter Djurgårdens svaga inledning på säsongen. Hoten framfördes av tre personer som besökte klubbens träningsanläggning på Gärdet.

– Hela situationen är naturligtvis både obehaglig och olycklig. Det långsiktiga arbete som jag lagt ned tillsammans med spelare och ledare, från ungdomsfotboll till a-lag, påverkas nu drastiskt av några enskilda individers brist på respekt för föreningen och mig som person, skrev Pehrsson på Djurgårdens officiella hemsida

Ordförande Tommy Jacobsson som ofta pratat om hur föreningen arbetat för att skapa en bättre stämning och vikten av att minska de destruktiva supportrarnas inflytande var mycket tagen av situationen.

– Jag har nära till tårar. Jag kan inte vara företrädare för en förening där sådana här element har så stor påverkan, sa han på den presskonferens som hölls samma dag avhoppen skedde.

Händelsen polisanmäldes omgående och avhoppen väckte ilska och sorg både hos supportrar och andra personer med anknytning till Djurgården. Det är inte första gången ledare från Djurgården fotboll känt sig tvingade att lämna sina poster, för två år sedan lämnade sportchefen Stefan Alvén klubben efter att en liknande situation som dagens uppstått.

De assisterande tränarna Anders Johansson och Martin Sundgren kommer att till vidare ta över tränarrollen efter Magnus Pehrsson medan Anders Grönhagen blir sportchef.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV