Startsida - Nyheter

Reinfeldt kritiserar hoten

Hoten mot Djurgårdens tränare ledde till attFredrik Reinfeldt i starka ordalag och med tydligt engagemang berättade att han stod där eftersom han ”älskar fotboll” och vill få ett slut på den här typen av händelser.

– Samhället måste ställa sig upp mot huliganer. Vi måste visa att vi inte accepterar hot och våld, sa han under presskonferensen.

Men utspelet väckte kraftigt kritik på många håll. Många menade att det var märkligt att en statsminister som inte uttalat sig särskilt tydligt vare sig om Reva eller om hotet och hatet från de högerextrema nu kallade till en brådskande presskonferens på det här viset.

– Statsministern drar sig allt som oftast undan samhällsdebatten men Djurgården ska han kommentera på blixtinkallad pressträff. DRIVER HAN?”, skrev till exempel journalisten Eric Rosén på Twitter.

Andra menade att det ganska välkända faktum att Reinfeldt är Djurgårdare drog ett löjets skimmer över presskonferensen. Själv menade han dock att han hade stått där om det hela berört AIK eller IFK Göteborg också.

Ett uttalande som kanske inte känns helt trovärdigt eftersom en rad olika tränare och sportchefer – både inom hockey och fotboll – avgått efter hot under Reinfeldts tid vid makten.


Feministiskt Perspektivs Sportredaktör Ida Ali Lindqvist tycker även hon att det var ett märkligt agerande av Fredrik Reinfeldt.

– Att vår Statsminister som är stort Djurgårdsfan kallar till presskonferens när hans egen klubb drabbas av hot och inte nämner något om de hot som ständigt riktas mot idrottande kvinnor, eller den debatt om hoten och haten mot kvinnor i den offentliga debatten var faktiskt riktigt illa av ett så kallat feministiskt parti . Jag tycker så klart att det som tränarna råkat ut för är fruktansvärt, men nu kändes det som att det var Reinfeldts egna intressen som bidrog till presskonferensen. Att han väljer att agera mot hoten välkomnar jag, men det faller platt när hans privata intressen skiner igenom - nämligen kärleken till fotbollen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV