Nyheter

Från Astrid till Özlem

Designföretaget Manolin har tagit fram en helt ny serie produkter som hyllar starka svenska kvinnor. Anteckningsböcker och tygväskor pryds med alfabetet där varje bokstav representeras av ett kvinnonamn. Idén kom efter att Malin Nordström, kvinnan bakom Manolin, tröttnat på Adam, Bertil, Cesar och David.

– Det vanliga svenska bokstaveringsalfabetet består uteslutande av mansnamn samt ett adjektiv; ärlig. I just ärlighetens namn tyckte jag att det var hög tid för ett alternativ. Jag ville skapa ett alfabet där varje bokstav representeras av ett kvinnonamn istället. Bakom varje namn finns en okuvlig kvinna i den svenska historien, säger Malin Nordström.

Alla kvinnorna som nämns på listan är kända kvinnor som tänjt på gränser, sprängt ramar och banat väg för fler än sig själva någon gång under de senaste hundra åren.

– Det har varit ett stort intresse kring de kvinnor som jag valt ut till alfabetet, men min förhoppning är att man bara ska inspireras av dem och bli påmind om alla starka kvinnor man själv har i sin närhet. Vi måste uppmärksamma varandras styrkor och hylla, stötta och överraska varandra, tycker Malin Nordström.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV