Startsida - Nyheter

Bah Kuhnke ny generaldirektör för Ungdomsstyrelsen

I dag meddelade regeringen att man har tillsatt Alice Bah Kuhnke som ny generaldirektör och chef för Ungdomsstyrelsen.

Alice Bah Kuhnke har erfarenhet från ledande roller i det civila samhället, bland annat som en av grundarna av tankesmedjan Sektor 3 och som generalsekreterare för Fairtrade Sverige. Hon har också varit verksamhetschef för Skandias "Idéer för livet" och tidigare programledare i SVT och TV4. Alice Bah-Kuhnke kommer närmast från teknikkonsultföretaget ÅF där hon varit verksam som hållbarhetskonsult. Alice Bah Kuhnke är utbildad statsvetare från Stockholms universitet.

- Jag är oerhört glad att Alice Bah Kuhnke har tackat ja till att leda Ungdomsstyrelsen. Med henne i ledningen får myndighetens arbete med såväl det civila samhället som ungdomars livsvillkor, en mycket kompetent, engagerad och tydlig företrädare, säger ungdomsminister Maria Arnholm i ett pressmeddelande.

Ungdomsstyrelsen är en statlig myndighet under Utbildningsdepartementet. Den är regeringens expertmyndighet för frågor som rör ungdomar och det civila samhället. Myndigheten fördelar årligen ca 368 miljoner kronor i bidrag, både som organisationsbidrag till bland annat ungdomsorganisationer, kvinnors organisering, HBTQ-organisationer och etniska organisationer men även riktade bidrag mot rasism och andra former av intolerans. Ungdomsstyrelsen förmedlar även statsbidrag till jämställdhetsprojekt.

- Det civila samhället i stort och ungdomars livsvillkor specifikt är fundamentala områden att utforska, stimulera och samverka kring för att rusta vårt land för framtiden. Jag ser fram emot att få leda och tillsammans med medarbetarna utveckla ungdomsstyrelsen, säger Alice Bah Kuhnke.

Alice Bah Kuhnke tillträder sin nya position den 1 september i år då nuvarande generaldirektör Per Nilssons anställningstid löper ut i sommar. Alice Bah Kuhnkes förordnande löper fram till 31 augusti 2019.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV