Startsida - Nyheter

Stor tilltro till IT som utvecklingsmotor

För andra året i rad står utrikesminister Carl Bildt värd för en internationell konferens om ”betydelsen av den informations- och kommunikationsteknologiska revolutionen för global ekonomisk och social utveckling”. Under två dagar, 22-23 maj, möts global expertis för att diskutera hur utvecklingen kan stödjas på Stockholm Internet Forum on Internet Freedom for Global Development, #SIF13.

Biståndsminister Gunilla Carlsson, samt IT-minister Anna-Karin Hatt, deltar vid konferensen, vars andra dag handlar om utveckling och vad som krävs för att alla ska få tillgång till ”de teknologier som definierar dagens verklighet”. Av 450 deltagare, utvalda för sin expertkunskap, är över hälften från låg- och medelinkomstländer.

Konferensens andra dag har ett tydligt utvecklingsfokus och ett brett spektrum av deltagare. Alltifrån systemutvecklare och entreprenörer till telekombyråkrater och MR-försvarare kommer diskutera vad som krävs för att alla ska få tillgång till de teknologier som definierar dagens verklighet. Alla de 450 deltagarna på konferensen, varav över hälften kommer från låg- och medelinkomstländer, har valts ut utifrån sin expertkunskap på området.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV