Startsida - Nyheter

West Pride spår besöksrekord

Över 10 000 personer har besökt West Prides Infocentrum i Nordstan i Göteborg bara under den vecka som gått sedan öppningen den 20 maj. Över 700 regnbågsflaggor hissades och vajar nu runt om i staden, och tal hölls av flera representanter från stadens märkbart stolta ledning. Göteborg jobbar på att bli en stad att räkna med i hbtq-frågor och i sitt tal på Gustav Adolfs torg sade kommunalrådet Thomas Martinsson att:

"Nu hissar vi flaggan i solidaritet med alla dem vars kärlek fortfarande förtrycks, och för var och ens rätt att vara den hen är."

Förra året besöktes Infocentrum av 7 000 personer under hela regnbågsfestivalen så intresset kan redan konstateras vara rekordhögt i år och det lutar åt besöksrekord.

Under onsdagskvällen hölls invigningsceremoni och både West Prides ordförande Marcus Gustavsson och Tasso Stafilidis, verksamhetschef på West Pride är överväldigade av responsen.

– West Pride sprider så mycket glädje, trots att vi stundtals tar upp mycket allvarliga ämnen. Många hbt-människor är väldigt ensamma, sade Tasso Stafilidis och berättade att han vill att West Pride ska vara en mötesplats.

– Jag vet att vår festival gör skillnad. Och när jag säger vår festival, menar jag alla göteborgare och alla västsvenskar, sade Marcus Gustavsson.

West Pride grundades 2007 och har hållits årligen sedan dess.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV