Startsida - Nyheter

Soppteatern byter konstnärlig ledare

Det blir en man igen som ska leda Soppteatern vid Stockholms stadsteater. Albin Flinkas tar den 1 juli över efter Ole Forsberg som lämnar sitt uppdrag efter nio år, framgår av ett pressmeddelande från teatern.

− Klara Soppteater kommer under min ledning fortsätta vara våldsamt publiktillvänd, halsbrytande aktuell, upprörande musikalisk och påträngande begåvad. Dramatik, dikt, satir, dans, dragshow, humor korsas och krockas till svindlande höjder. Flera av de klassiska program som byggt succén Klara Soppteater återkommer under året, men tyngdpunkten blir på den nyskapade scenkonsten. Att bli ansvarig för att vårda, utveckla och utmana denna klassiska scen är ett hedersuppdrag av stora mått!, säger Albin Flinkas.

Benny Fredriksson, vd och teaterchef för Stockholms stadsteater, välkomnar Flinkas till posten:

– Albin har sedan länge haft en stor kärlek och ett engagemang för Soppteatern. Jag är övertygad om att han kommer att förvalta arvet efter Ole och vidareutveckla soppteatertraditionen på ett alldeles utmärkt och eget sätt. Vi inväntar nu kommande spelår på Soppteatern med stor tillit och positiv förväntan, säger han.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV