Startsida - Nyheter

Moa Svans TV-tips för feminister

Till att börja med vill jag tipsa om internet. Alla snackar om hur farligt det är. Glöm näthat för en stund, det är på internet det händer. Tv-chefer må vara rädda för feminister, men på internet finns ingen pösig gubbe som måste godkänna fräcka, roliga och härliga tv-projekt.

Ni känner kanske till svt-play? Det är en bra början. Fortsätt med de här sajterna!

Kuttan Blues. Erfarna tv-producenter, skådespelare och manusförfattare har gått ihop för att göra det som de inte får göra för sina chefer på tv. Bra humor av, med och för kvinnor. De bjuder på egna sketcher, och tipsar om andras. En portal som skulle kunna växa och bli ännu större!

Tellotv. På wwwtellofilms.com kan du prenumerera för 27 kronor i månaden (3.99 dollar) och se deras egenproducerade serier med Mandy Mungrove från lesbiska high-school-serien South of Nowhere och den snygga modellen från flat-dokusåpan The Real L Word säsong 1. Vet du inte vad south of nowhere och real l word är, köp dvderna! Lesbiska serier finns och som feminist ser jag ingen anledning till att kolla mad men när det finns annat.

Venice the Series. Såg du Skilda Världar, Sunset Beach, Melrose Place, Rederiet och bara älskar scenerna där någon tjuvlyssnar bakom ett hörn när du avslöjar de mest pinsamma hemligheterna på telefon? Eller suktar efter att se skådisar prata högt för sig själva? SE Venice the Series!! Det är äntligen en såpa, några år för sent kanske, med hjärta och en tydlig politisk avsikt: Lesbisk kärlek är på riktigt och här tas alla aspekter på allvar. Skaparen och huvudrollsinnehavaren Chrysta Chapelle jobbade på The Guiding Light när hennes karaktär blev kär i en annan tjej, och flatfansen blev överlyckliga. Annonsörerna däremot, tryckte på och som Chrysta uttryckte det ”they would never let the girls kiss”. Nu får dom kyssas and then some!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV