Startsida - Nyheter

#almedalen13: Tre frågor till Maria Arnholm

Under sitt partiledartal angrep Jimmie Åkesson dig som feminist. Hur ställer du dig till det?

– Jag är hans måltavla och det är jag stolt över. Det visar för mig att jag och mitt parti tar fajten mot honom.


Känner du själv någon rädsla? Den här hotbilden som Åkesson med sitt tal signalerar mot feminismen, kan du förstå rädslan som infinner sig hos många av oss?

– Det är klart att det kan dra någon sådan tanke genom mig, men så tänker jag, det finns inget alternativ. Jag tänker inte att jag inte borde ha sagt något, jag borde inte ha tagit den här fighten. Jag ska fortsätta ta den och ju fler som gör det desto mindre rädda behöver vi vara.


Varför ska kvinnor inom offentlig sektor, som snart är pensionerade och har slitit sönder sina kroppar inom sitt arbete med låga löner rösta på Folkpartiet?

– Jag tycker att de ska rösta på Folkpartiet för att vi har varit med och sett till att kakan i Sverige fortsätter att växa. Oavsett vad man jobbar med så måste man också leva i ett land där kakan fortsätter att växa. I de flesta Europeiska länderna krymper kakan. Kvinnor inom vården blir av med jobben för att man inte har råd att ha någon välfärd. Det skulle jag säga att det är ett av de viktigaste skälen.

– Men jag tycker också att de ska göra det därför att vi går till val på ett mer jämställt arbetsliv.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV