Startsida - Nyheter

#em13: Asllani kan missa Italienmatchen

Mål och målpass mot Finland, och en skada. Det blev Kosovare Asllanis facit i EM:s andra match. Anfallaren klev snett i en duell och fick lov att kliva av planen i 72:a minuten. Ett ledband på insidan av vänster fot tänjdes ut, något som syntes i söndagens undersökning med magnetkamera, men det är ingen stor skada.

Landslagsläkaren sade under söndagen att det är 50/50 att Asllani kan spela i gruppfinalen mot Italien på tisdag. Skadan riskerar inte att förvärras, utan det är smärtan som sätter gränserna.

Sverige har sina svåraste matcher framför sig; tar de poäng mot Italien vinner de gruppen och får lättaste lottningen till kvartsfinalen. Och där kommer Kosovare Asslani att behövas när hon nu verkligen kommit igång med spelet.

Damfotbollsexperten Alva Nilsson tror inte att det påverkar resultat jättemycket om Kosovare Asllani missar matchen mot Italien.

– Det skulle, såklart, vara tråkigt. Det märktes att Asllani hade roligt mot Finland, och när hon har roligt presterar hon - då är hon en världsspelare. Självklart är det tråkigt om hon missar en match och inte kan bygga vidare på det just nu, säger hon och fortsätter:

– Sverige har kapaciteten att slå Italien även utan Asllani, dessutom har vi flera bra anfallare som kan gå in och fylla Asllanis skor. Josefine Öqvist kan ta klivet upp och då kommer Antonia Göransson tillbaka in på vänsterkanten. Det är den lösningen jag helst skulle vilja se.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV