Startsida - Nyheter

Status quo i Mästerkocks-juryn

Varför väljer TV4 återigen att ha en enkönad jury?

– TV4 eftersträvar alltid att hitta duktiga och kompetenta personer i våra program, både kvinnor och män. När platsen i Mästerkocks-juryn blev ledig testade vi både män och kvinnor för jobbet. Valet föll på Anders eftersom han hade kompetens som ingen annan hade, bland annat en stor vana av att coacha andra kockar. Vi tror att han har de meriter som gör att juryn blir så bra som den bara kan bli.


Vilken publik riktar sig programmet till?

– Vår huvudmålgrupp är alla mellan 12 och 59 år.


Har ni något budskap (utöver programmets upplägg i sig) till alla som kämpar både i vardagen och på elitnivå för att få bort machostämpeln från kockyrket och skapa jämställdhet i köket?

– Kockbranschen är fortfarande också en mansdominerad bransch vilket kan vara förklaringen till varför många män syns i den här typen av roller. Vi är glada för och stolta över att i tävlingar som Mästerkocken och Hela Sverige bakar ha hjälpt till att lyfta fram flera kvinnliga vinnare som nu tagit chansen att starta en ny karriär. Förhoppningsvis bidrar våra program på så vis till att jämna ut snedfördelningen på längre sikt.

– Men sett till helheten har TV4 en relativt jämn balans mellan kvinnliga och manliga programprofiler, och vi har flera kvinnliga matprofiler så som Tina Nordström och Lisa Lemke i våra kanaler.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV