Startsida - Nyheter

England och Wales får samkönade äktenskap

I onsdags eftermiddag antogs en lag om samkönade äktenskap i England och Wales. Detta efter en slutdebatt i parlamentet och efter att drottningen givit sitt formella godkännande.

Det fanns länge en risk att lagen skulle komma att skjutas upp då flera ändringar till lagen kommit under debatt. En konservativ ledamot och motståndare till lagen har också anklagats för att dra ut på debatten för att skjuta lagen på framtiden, men detta hindrades genom att förespråkare av lagen drog ut på sina tal i parlamentet. Det skriver Pink News.

De första samkönade äktenskapen kommer att äga rum tidigast nästa sommar. Men en av personerna som drivit kampanjen för samkönade äktenskap, Pink News Benjamin Cohen är glad för att processen ändå gått relativt snabbt. Han initierade Out4Marriage för fem år sedan och lyckades få stöd från de tre största politiska partiernas partiledare för tre år sedan.

– Att ge gaypar rätten att gifta sig kommer att göra vår nation till en mer tolerant, öppen och välkomnande plats att bo i och det ökar förutsättningar för så många människors liv på ett markant sätt, sade Cohen enligt Pink News.

Den nya lagen gäller endast för England och Wales. För att lagen ska gälla även på Nordirland och i Skottland måste politiker driva frågan i de regionala parlamenten.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV