Startsida - Nyheter

#em13: Fan Zone finns också i Stockholm- Cup Kommunal avgörs på Skytteholm

I kväll, fredag, är det ingen match, då uppträder istället bland andra Tensta Gospel Choir, och senare på kvällen tar Femtastic över och arrangerar kväll med bara tjejer på scenen. På lördag visas filmen “Bend it like Beckham” på storbildsskärm.

Det är roligt att de försöker göra något för fotbollsintresserade människor i Stockholm, men kanske lite tråkigt att det inte var öppet tidigare så att folk kunde samlas och titta på matcherna tillsammans. Det har varit lite dåligt med storbildsskärmar i huvudstaden; klubben Trädgården har haft fullsatt framför sin vid varje svensk match.

Klockan 14.00 på söndag är det Fan Walk till Friends från Skytteholm. Att tåga tillsammans har varit otroligt populärt under EM, bland annat i Göteborg där tusentals människor gått från Fan Zone till Ullevi inför Sveriges matcher.


Alla möjligheter

Men innan dess kommer det spelas en final även på Skytteholm. Det är Cup Kommunal, en cup för distriktslag för flickor upp till 16 år, som ska avgöras. Stockholm ska möta förra årets vinnare, Västerbotten, i cupen som fackförbundet Kommunal har sponsrat sedan 1991.

– För Kommunal är det viktigt att stödja flickfotbollen, vi vill sträva mot att tjejer ska få samma förutsättningar som killar att utöva sin sport, säger förbundsordföranden Annelie Nordström i ett uttalande på Kommunals hemsida.

Finalen har tidigarelagts för att lagen senare ska kunna gå tillsammans med de andra fansen till Friends arena och se EM avgöras.

Söndagen har alla möjligheter att bli en fotbollsfest från början till slut.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV