Startsida - Nyheter

Arbete för jämställd idrottssponsring hyllas

Fairpay har utsetts till juli månads idol av Crossing Boarders, som arbetar för att alla ska ha tillgång till en meningsfull fritid. Varje månad uppmärksammas olika initiativ som anses främja organisationens mål.

Nu uppmärksammas alltså Fairpay, som har sin bas i Umeå men verkar i hela landet. Det var fotbollspionjären Caroline Jönsson som grundade Fairpay Foundation, och är dess ordförande, tillsammans med Marika Hjerpensköld, vd. Syftet är att ta strid för kvinnors rätt till lika lön för lika arbete inom idrotten, bland annat genom att främja jämställd sponsring.

Crossing Boarders motivering lyder:

Stiftelsen FairPay bildades för att alla människor ska ha samma möjligheter att gå med i, utvecklas och elitsatsa inom idrotten. FairPay har lyckats peka ut ett viktigt område som sätter hinder för detta, den ojämställda fördelningen av resurser. Män får 80% av intäkterna i form av reklam, sponsring och publikintäkter från både privat, offentlig sektor och centrala medel per år. FairPay arbetar för jämställda sponsringspolicys och planer för konkret förändring. De har också tagit fram en certifiering för jämställda sponsorer; FairPayer. FairPay jobbar helt i linje med Crossing Boarders arbete för jämställdhet och inkludering och får därför vår utmärkelse månadens idol för juli månad! Tummen upp!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV