Startsida - Nyheter

Roks håller rådslag

Nästa vecka samlas över 100 jourkvinnor och jourtjejer från i Stockholm för att rådgöra med varandra om framtiden.

– Vi ska diskutera vilka åtgärder vi måste vidta för att jourerna ska överleva”, säger Roks ordförande Angela Beausang i ett pressmeddelande.

På Roks årsmöte i maj antog medlemsjourerna ett uttalande där de uttryckte sin oro för framtiden. I uttalandet beskrevs hur kommunerna riktar in sin finansiering på boendeplatser för egna invånare, och hur förebyggande arbete, tjejjourernas stödverksamhet och stöd för kvinnor som kommer från andra kommuner eller inte har kontakt med socialtjänsten faller utanför ramen.

– Glädjande nog ser vi nu hur alltfler börjar ifrågasätta regeringens påstådda satsning på kvinnojourerna, och ser att medlen inte kommer jourerna till del. Politiker, ledarskribenter och krönikörer visar att de förstår att kvinno- och tjejjourerna inte skojar när de säger att det är kris, säger Angela Beausang.

I somras höll Roks ett seminarium i Almedalen om kvinno- och tjejjourernas framtid. Där deltog bland annat representanter från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, och Socialstyrelsen, och de delade Roks oro för framtiden.

– Expertisen finns ute bland våra jourer och det är där jag tror vi kan hitta konstruktiva lösningar, för att kvinno- och tjejjourerna ska kunna fortsätta sitt arbete i framtiden, säger Angela Beausang.

Rådslaget är inte öppet för media, men Roks ordförande och vice ordförande finns tillgängliga för frågor och kommentarer. Kontakt med lokala jourkvinnor och jourtjejer kan förmedlas av Roks pressekreterare.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV