Startsida - Nyheter

Seger och Schedin säkrade vinst för Sverige

Polen hade länge ett bra försvarsspel som gjorde det svårt för de svenska damerna att komma till avslut och gick till paus utan mål. Det svenska passningsspelet fungerade inte heller som önskat men förbättrades till andra halvlek.

På pappret, och i förhandskommentarerna, skulle Sverige ta hem tre poäng i matchen. Men trots att Polen hamnar kring 30-strecket i rankningen har många varnat för att laget har gått allt bättre på senare tid och assisterande förbundskapten Lillie Persson sade till Radiosporten i P4 innan matchen att de inte underskattade laget.

– Vi har stor respekt för resultaten de har visat den senaste tiden, sade hon.

Men Polen tappade i energi under andra halvlek, och Sverige som hela tiden dominerat spelet fick då större utrymme att avsluta sina anfall och förbättra passningsspelet. Det första målet gjordes av Caroline Seger i 52:a minuten, och det andra av Lotta Schelin i 65:e minut. Sverige vann sin första VM-kvalmatch mot Polen inför drygt 6 000 åskådare på Swedbank Stadion i Malmö.

Schelin gjorde sitt 60:e mål i sin 127:e landslagsmatch, framspelad av Therese Sjögran som spelade sin 186:e landslagsmatch. Tidgare under dagen spelades matcher i flera andra grupper, och i grupp 1 vann Tyskland mot Ryssland med 9-0, i grupp 6 vann England mot Vitryssland med 6-0 och i grupp 7 vann Finland över Kazakstan borta med 0-2.