Startsida - Nyheter

Ny global sajt för hbtq-nyheter

På nya sajten Soginews.com kommer hbtq-aktivister från hela världen att dela med sig av sina erfarenheter av politiskt arbete. Det framgår av ett pressmeddelande från RFSL, som driver sajten med finansiering från Sida, och ska bevaka frågor som rör sexuell läggning och könsidentitet internationellt, vad som på området inom FN.

Sajtens adress är en förkortning av det engelska namnet Sexual Orientation and Gender, och den riktar sig främst till alla som arbetar med frågor som rör mänskliga rättigheter, men även andra som är intresserade av globala hbtq-frågor. Mathilda Piehl kommer att vara redaktör för sajten. Hon framhåller att hbtq-frågor är en global angelägenhet, samtidigt som det saknats ett lättillgängligt forum för utbyte av information.

Ulrika Westerlund, RFSL:s förbundsordförande ser goda möjligheter att fylla det tomrummet:

– RFSL samarbetar med organisationer över hela världen. Vi är regelbundet i kontakt med både gräsrotsorganisationer och högnivåinstitutioner. Soginews är ett sätt att länka dessa till varandra och hålla alla intresserade uppdaterade om beslut och händelser som påverkar hbtq-frågor och hbtq-personer.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV