Startsida - Nyheter

Anna Odells Återträffen tävlar om Bronshästen

Anna Odells långfilmsdebut Återträffen deltar i tävlingssektionen ”The Stockholm XXIV Competition” under årets upplaga av Stockholms filmfestival. Filmen har också svensk premiär under festivalen.

Återträffen följer en ångestfylld klassåterträff. Det är en självutlämnande film om mobbning, maktstrukturer och om hur gamla högstadiehierarkier kan ta sig uttryck trots att 20 år har passerat sedan skolavslutningen i nian.

– Jag hoppas att man förstår att jag inte vill säga att de andra i klassen var idioter och att jag var den goda. Vad jag vill med hela mitt konstnärskap är att visa hur omedvetna vi ofta är. Hur lite vi reflekterar över vårat agerande i olika grupper och hur vi hanterar och förhåller oss till makt, säger Anna Odell, som står för manus och regi och dessutom spelar rollen som ”Anna Odell” i ett pressmeddelande från Stockholms Filmfestival.

Återräffen har svensk premiär under Stockholms filmfestival och har tidigare visats på Venedigs filmfestival där den utsågs till bästa debutfilm av Fiprescijuryn, som utgörs av internationella filmkritiker.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV