Nyheter

Malmö vice ordförande i europeisk antirasistorganisation

Under den gångna veckans generalkonferens i Nancy, Frankrike, valdes Malmö till vice ordförande i European Coalition of Cities Against Rasism, ECCAR. Vice ordförandeskapet innebär att Malmö ansvarar för forsknings- och utvecklingsfrågor.

ECCAR startade 2004 på initiativ från UNESCO och är en sammanslutning av 108 Europeiska städer som aktivt arbetar för att motverka rasism, diskriminering och främlingsfientlighet. Malmö anslöt sig till organisationen 2006 och har sedan dess haft en aktiv roll i styrkommittén. Medlemskapet har för Malmös del bland annat lett till antagandet av en kommunal handlingsplan mot diskriminering.

– Det är en ära att få representera denna viktiga organisation och att dessutom få ansvar för forskningsarbetet kring hur rasism kan bekämpas. Det är viktigt att sprida goda exempel på hur städer jobbar antirasistiskt, särskilt i dessa tider som präglas av tilltagande främlingsfientlighet och återkommande exempel på strukturell rasism, säger Anders Neergaard, vice ordförande och Malmös ledamot i ECCAR:s styrkommitté.

– Arbete mot rasism och diskriminering pågår runt om i många europeiska städer och det kan vi i Malmö lära av. Att Malmö nu blivit vald till vice ordförande i ECCAR är ett erkännande av vårt antidiskrimineringsarbete, säger Hanna Thomé (V), antidiskrimineringskommunalråd.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV