Startsida - Nyheter

VM-kvalresan för Sveriges damlandslag fortsätter

Svenska damlandslaget är enligt Fifas rankning ett av de bästa landslagen i världen. Sverige har länge pendlat mellan tredje och sjätte plats och har genom åren tagit flera fina medaljer i stora mästerskap. Rankningen publiceras fyra gånger per år.

Under hösten inleds kvalspelen till VM 2015 i Kanada. Sverige tillhör europagrupp 4, tillsammans med Skottland, Polen, Nordirland, Bosnien-Hercegovina och Färöarna. Gruppsegraren är klar för VM. De fyra bästa tvåorna i de sju europagrupperna går till play off om ytterligare en plats i VM slutspelet. Playoff spelas i oktober-november 2014.

Sverige spelade sin första VM-kvalmatch mot Polen den 21 september i Malmö och vann med 2-0 efter mål av Lotta Schelin och Caroline Seger. Vilket gav Sverige 3 viktiga poäng.

Nu i slutet av oktober spelar damlandslaget två VM-kvalmatcher. Den första 26/10 mot Bosnien-Hercegovina borta, på stadion Bilino Polje i Zenica och den andra 31/10 mot Färöarna hemma på Gamla Ullevi i Göteborg. Bortamatchen kommer inte att TV sändas utan refereras av sportkanalen P4. Hemmamatchen kommer att sändas av TV4sport.


Pia Sundhage om laget

Förbundskapten Pia Sundhage kommenterar VM-kvalet på Svenska fotbollsförbundets hemsida:

– Vårt anfallsspel kommer inte att räcka 2015. Ska jag vara ärlig var det för förutsägbar. Nu vill vi förbättra genom att förändra. Vi ska behålla den fart och fläkt vi hade i EM men behålla anfallen i offensiv tredjedel lite längre. Sedan måste samtliga spelare bli mer bekväma med boll.

Sundhage menar att laget har en hemläxa att göra:

- Jag brukar säga att ni äger er egen utveckling, det är upp till er om ni vill vara med 2015. Det andra gäller beslutsfattandet med boll, att uppfatta situationerna med boll. Det handlar om taktik och att vara trogen sin spelidé.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV