Startsida - Nyheter

Bred diskussion om ökade samhällsklyftor

Under två heldagar samlas forskare, journalister, författare, dramatiker och regissörer i på Folkteatern i Göteborg för att diskutera de ökade samhällsklyftorna. Seminariet går under namnet Klyftan. Initiativtagarna Christer Nilson på GötaFilm och Ulrika Josephsson på Folkteatern vill inspirera till nya konstnärliga projekt och fler skildringar av den snabbt föränderliga samtiden.

– Vi vill se fler berättelser på film, tv och scenen som reflekterar samtiden. Vi lever i en dramatisk tid, med en delad värld och ett alltmer delat Europa. Ett Sverige där klyftorna växer kontinuerligt och medför stora orättvisor och skapar konflikter. Denna utveckling leder till ett sämre samhälle – för alla! Genom möten mellan forskare och kreatörer vill vi inspirera de som skapar innehåll för film, TV och teater till att fånga upp och gestalta fler av tidens dramatiska berättelser, skriver de i ett pressmeddelande.

Medverkande:

Agneta Fagerström Olsson, Ali Fegan, Andrea Reuter, Anneli Jordahl, Athena Farrokhzad, Catharina Thörn, Folkkampanj för gemensam välfärd, Frida Röhl, Gabriela Pichler,
 Haval Mulla Nazar, Helena Holgersson,
 Henning Mankell, 
Henry Ascher, Håkan Sundberg, Ingen människa är illegal, Jenny Wrangborg,
 Karwan Faraj, Katarina Gunnarsson, 
Linn Hansén, Magnus Nilsson, 
Majsa Allelin, Maktskiftet, 
Murat Solmaz, Oskar Söderlund,
 Pantrarna,
 Peter Birro,
 Pål Börjesson, 
Rebecka Bohlin, 
Shang Imam, 
Stefan Åkesson och Tapio Salonen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV