Startsida - Nyheter

Endagsfestival för fittan

Lokalen, som annars används för tangokurser, värmdes snabbt upp av alla heta kinder och skratt. Invigde gjorde Nino Mick, årets svenska mästare i Poetry Slam. Hen konstaterade att världen borde vara mer som en fitta - varm och omslutande.

Därefter tog sexualupplysarna Suzann Larsdotter och Malinda Flodman över. Kunniga och med mycket humor körde de föreläsningarna ”Reclaim the Pussy” och ”Klitorissex”. Under eftermiddagen bjöds det även på ett träningspass för bäckenbottenmusklerna och tid för fittfrågor med Robert Jacobsson från radioprogrammet Ligga med P3.

RFSU, bloggen Fitt for Fight, och andra experter fanns på plats med fittfakta, smycken och sexleksaker. I caféet gick det att njuta av härliga snipp-cupcakes, dekorerade med fittor i marsipan, vissa våta av vit eller röd glasyr. Och i hörnan för fittpyssel var det intensiv aktivitet.

Dagens höjdpunkt blev när Larsdotter & Flodman fick hela den glädjerusiga publiken att koncentrerat öva på att slicka klitta med hjälp av godisklubbor i munnen. Sällan levererar en föreläsning en så fin kombination av kunskap och njutning på samma gång!

Arrangörerna hade som ambition att vara inkluderande och normkritiska. Jag noterade att även föreläsarna var öppna och ödmjuka för kritik och ny kunskap från deltagarna. Robert Jacobsson spelade upp ett inslag om könsbehåring hen sänt och bad publiken att diskutera i smågrupper vad som kunde tänkas vara problematiskt med infallsvinkeln i klippet. ”Såga mig!” utbrast hen glatt. Det fanns överlag en stark vilja att diskutera och lära tillsammans om fittor och fittsex.

Som arrangörer för Fittfestivalen stod bland andra Sexvägledarna, Justine & Juliette och RFSU Malmö.


Robert Jacobsson, Ligga med P3 och Linda Byqvist, Sexvägledarna.


Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV