Startsida - Nyheter

Starkt besked av Damkronorna inför OS

Sveriges damlandslag i ishockey kom på andra plats i Women's Nations Cup avslutades i Österrike och Tyskland i början av veckan. De förlorade med 0-4 i finalen mot Finland.

Finland brukar vara en svår motståndare för Sverige och vann två av tre möten mellan lagen under Islandia i höstas i Marihamn på Åland i oktober förra året. Kritiken växte mot lagets insatser efter en fyranationsturnering i november med tre förluster, och missnöjet har också varit stort mot förbundskapten Niclas Högberg från flera av spelarna.

Trots detta reste sig laget och gjorde bra ifrån sig under fyranationsturnering i Örebro i december, och tog nu alltså en andraplats i Women's Nations Cup. Detta var också den sista träningsturneringen innan OS i Sotji som inleds i februari. Sverige spelar sin första match den 10 februari mot Japan. I Sveriges grupp finns förutom Japan, också Tyskland och Ryssland.

I veckan framkom det också att Damkronorna skulle få betala sina egna klubbor eftersom sponsorer saknades, något som Expressen rapporterade under torsdagen. Men i dag fredag menar Svenska ishockeyförbundet att det handlar om ett missförstånd. Landslagschefen Tommy Boustedt säger till Expressen att ingen sagt något om att de inte skulle tillhandahålla klubbor.

– Ingen på hockeyförbundet eller SOK har sagt till Damkronorna att de ska köpa egna klubbor till OS. Ingen, säger han till tidningen som också har pratat med landslagsspelaren Pernilla Winberg som inte fått någon information:

– Så vi har gjort som vanligt. Man har köpt sina egna klubbor, i och med att ingen har sagt någonting, säger hon till Expressen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV