Startsida - Nyheter

Beyoncé: Vi måste sluta köpa myten om jämställdhet

Trots att kvinnor i USA utgör omkring hälften av landets arbetskraft lever en av tre kvinnor i, eller är nära att hamna i, fattigdom. Detta framkommer i rapporten Woman’s Nation Pushes Back from the Brink av Maria Shriver och Woman's Nation tillsammans med Center for American Progress. Rapporten ingår i en serie och är den tredje i ordningen och bland skribenterna finns sångerskan Beyoncé, skådespelarna Eva Longoria och Jada Pinkett Smith och tidigare utrikesministern Hillary Clinton.

”Vi måste sluta köpa myten om jämställdhet. Den är inte verklighet ännu. I dag utgör kvinnor hälften av USA:s arbetskraft men den genomsnittliga kvinnan tjänare bara 77 procent av den genomsnittliga mannen gör. Men om inte både män och kvinnor säger att det inte är acceptabelt så kommer det inte att förändras”, skriver Beyoncé i rapporten.

Maria Shriver skriver i sitt kapitel att av de omkring 100 miljoner människor i USA som lever i eller nästintill i fattigdom så är 70 procent kvinnor och barn, och två tredjedelar av de arbetare som har minimilöner är kvinnor.

Hon skriver: ”Denna nation får ingen livaktig ekonomisk framgång och välmående förrän kvinnors nya centrala roll erkänns och kvinnors ekonomiska hälsa används som mått – kanske det viktigaste måttet – för att forma sund politik och prioriteringar för det det här århundradet.”

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV