Startsida - Nyheter

#guldbaggegalan: Sissela Benns succé

Ett av de få lyckade numren under Guldbaggegalan i måndags kväll var Sissela Benns framträdande som sin karaktär Filippa Bark – en gränslös tonårstjej i rosa tyllkjol med höga ambitioner.

Kulturministern Lena Adelshon Liljeroth, som delade ut priset för årets guldspira tillsammans med Sissela Benns, kände inte till innehållet i Benns manus i förväg.

– Det blev aldrig att vi repade ihop, utan vi körde första gången ihop i sändning, säger Sissela Benn.

Men kulturministern verkade ändå ta dissen mot Reinfeldt med ro. Kanske för att det var så smart, träffsäkert och roligt.

– Filippa Bark har blivit mer politisk, säger Benn.

SVT sprider nu själva klippet när Filippa dissar Reinfeldt. Dock med den något skeva rubriksättningen ”se Filippas kärleksförklaring till Fredrik Reinfeldt”.

Naturligtvis väljer SVT dock att lyfta fram en punchline ur succénumret, nämligen förslaget till statsministern: "Jag är till och med yngre än Fredriks barn, kan det bli mera fräscht?"

Stämmer det att SVT ville stryka det skämtet innan sändning?

- Ja, de ville ta bort det. Men jag svarade att de inte kunde få göra det. Det skämtet var själva slutklämmen.

Att Sissela Benn vägrade stryka skämten som slår underifrån är säkert inte något SVT beklagar idag. Det rasistiska skämtet om komikern och programledaren Kodjo Akolor, däremot, var det ingen som ville stryka. Och Gardells ironier över att regissören och manusförfattaren Anna Odell är en ”toka” blev också kvar.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV