Startsida - Nyheter

Rättviseförmedlingens nya ordförande satsar på resultat

Seher Yilmaz kommer som Rättviseförmedlingens nya ordförande bland annat jobba för att synliggöra strukturer och ett ord som sammanfattar hennes arbete är jämlikhet. I dag är hon anställd som konsult på en kommunikationsbyrå och att hon har en gedigen bakgrund i den ideella sektorn framgår av pressmeddelandet.

Yilmaz säger att hon känner sig hedrad över posten:


– Det känns såklart jätte, jätteroligt. Rättviseförmedlingen är en sån häftig och bra rörelse så det känns bra att vara en del av det arbete som görs.



För Seher Yilmaz har det länge varit naturligt att jobba mot strukturer, och med att få människor att nå sin fulla potential utan att hindras av till exempel fördomar, det arbetet är något hon vill utveckla när hon nu går på den nya posten. Hon vill synliggöra fler strukturer som grundar sig på normer om kön och fördomar som baserar sig på människors etniska bakgrund.


– Jag vill ta fram människor som hindras från att ta plats, till exempel de människor som inte är en del av vithetsnormen. För fyra år sen, innan Rättviseförmedlingen fanns, så var det nästan ingen som ifrågasatte varför det ser ut som det gör, men tack vare Rättviseförmedlingens arbete så vågar vi ifrågasätta mer. Till exempel om vi ser en panel som enbart består av vita män, så säger vi ifrån i dag, vilket vi inte tidigare gjort. Jag hoppas att om fyra år så ska vi ifrågasätta ännu mer och se ännu mer resultat av vårt arbete.


Vilken är den viktigaste frågan för dig som ordförande för Rättviseförmedlingen?


– Jämlikhet är något som omfattar väl vad jag vill jobba för.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV