Startsida - Nyheter

Svensk trupp uttagen till möte mot Frankrike

– Att möta Frankrike blir en riktig värdemätare, dels för vårt nya spelsätt, dels för spelarna individuellt då alla franska spelare är i säsong, säger Lilie Persson, assisterande förbundskapten för landslaget, till nyhetssidan fotboll.se

Nu är det ett halvår sedan vi fick se den blågula fotbollstruppen spela toppmotstånd i EM. Frankrike är i likhet med Sverige, en fotbollsnation på hög nivå. Här spelar tre av de svenska fotbollsstjärnorna, i klubblag. Josefine Öqvist, Lotta Schelin och Kosovare Asllani. De möter varandra i franska ligan, och får nu möta sina klubbkamrater i en landskamp.

Det blir knappast en lätt match. Det var mot Frankrike som Sverige spelade om brons-medaljen i VM 2011. Nu är det ett år kvar till nästa VM, och de VM-kvalsmatcher Sverige har spelat hittills säger ganska lite om vilka chanser laget har. De senaste landskamperna mot Färöarna (5-0) och Polen (2-0) var rena rama utklassningen där Sverige spelade i stort sett konstant på offensiv planhalva.

Efter mötet med Frankrike den 8 februari väntar Algarve Cup i Portugal i början av mars där Sverige ställs mot Danmark, USA och Japan i gruppspelet.

– Ja, det ska bli verkligen bli oerhört intressant med fyra matcher som är av den här kalibern inom en månad, avslutar Lilie Persson rapporterar svenskfotboll.se.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV