Startsida - Nyheter

Suzanne Osten prisad av regeringen

Fredagen den 31 januari delade kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth ut medaljen Illis quorum meruere labores till regissören och konstnärliga ledaren Suzanne Osten.

Suzanne Osten tilldelas medaljen för sitt banbrytande och betydelsefulla arbete med barn- och ungdomsteater samt framstående insatser inom svensk scen- och filmkonst.

- Suzanne Osten har en lång och imponerande bakgrund inom såväl teater som film. Hon har visat en bredd i sitt konstnärskap genom att med hög kvalitet rikta sig till såväl barn och unga som till vuxna, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth, i ett pressmeddelande.

Suzanne Osten (f. 1944 i Stockholm) är konstnärlig ledare på Unga Klara, som hon startade 1975 som en barn- och ungdomsenhet inom Stockholms stadsteater, men som sedan 2010 är en självständig teater. Suzanne Osten har också regisserat på andra teatrar, bland annat Folkoperan i Stockholm och Göteborgs Stadsteater. Hon regisserar även film och har varit professor i regi vid Dramatiska Institutet 1995-2009.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV