Startsida - Nyheter

Nilla Fischer årets homo på QX Gaygala

Som Feministiskt Perspektiv tidigare rapporterat, var Nilla Fischer den enda flatan som var nominerad i kategorin årets homo, där konkurrensen bestod av fyra män.

Efter att ha vunnit sa Nilla att hon aldrig trott hon skulle vinna. På Fotbollsgalan vet den som vinner Diamantbollen, dvs det största fotbollspriset, i förväg om att hon ska ta emot priset. Så är det inte på QX-galan, något Nilla fick erfara.

– Jag tänkte att det var svårt att vinna mot dels Erik som varit med i tv4s Idol, och Peter Jöback som ju är kändis.

En chockad men glad Nilla glömde sitt tacktal, men inte att tacka sin fru, och deklarerade på charmig skånska att detta var ”bästa galan ever”

.

Andra ljusglimtar under galan var årets bästa film, som delades ut till den lesbiska Blå är den varmaste färgen, som gjort sig känd genom långa och generösa sex-scener. Det avslöjades även att svt play ska lansera en serie på webben med namnet Flatorna. Det har tisslats och tasslats länge om ett svenskt The Real L Word. Detta är alltså resultatet!

Gina Dirawi höll ett av de mer personliga talen, när hon vunnit pris som tv-stjärna efter att ha lett Melodifestivalen två år i rad, 2012 och 2013.

”Jag kanske inte vet hur det är att växa upp som homo, bi eller transperson, men jag kan relatera till att växa upp i ett land där jag fått höra där jag är fel. När jag var 10 år så fick jag höra att jag var fel, och att jag inte är välkommen. Varför står ingen upp för mig? Varför är det ingen som för min talan? Jag ville bli den rösten, när ska folk förstå att VI är normen?!”

Priset för årets tv-stjärna delades ut av Nour El-Refai, programledare för årets Melodifestival, tillsammans med kaptenen för svenska landslaget i fotboll Caroline Seger.

Den härliga konversationen dom emellan hoppas jag att alla passar på att tar del av när delar av galan tv-sänds i TV 4 den 8:e februari 21.30.

Det blir därmed två gånger Nour den kvällen. Melodifestivalens deltvävling 2 är klar 21.30, så det blir till att växla kanal till fyran.

Nilla Fischer firar utmärkelsen Årets Homo med sin fru Maria Michaela Fischer.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV