Startsida - Nyheter

Makalösa föräldrar i internationell samarbete

Under 2014 kommer föräldraorganisationen Sveriges Makalösa Föräldrar inleda ett internationellt samarbete i medlemsorganisationen COFACE, Kommittén för familjeorganisationer i EU för att förena arbete och familjeliv i Europa.

Satsningen kommer bland annat bygga på flera stora sammankomster och händelser där familj och socialt arbete står i fokus.

- Att påverka så att livspusslet som ensamstående förälder och arbetsliv går ihop är en viktig satsning för Makalösa Föräldrar, säger Generalsekreterare Sophia Lövgren i ett pressmeddelande.

I slutet av april genomförs konferensen ”Familjer i kris” i Aten. Där kommer bland annat diskussioner genomföras kring hur familjer kan överleva och upprätthålla en god livskvalitet även i mycket svåra ekonomiska och finansiella situationen. Konferensen kommer bland annat att fokusera på nedskärningar i sociala tjänster, kvinnors deltagande på arbetsmarknaden och barnomsorg.

I september genomförs inom projektet också det europiska arbetsgivare forumet i Helsingfors.

- Vi tror att detta kan vara det första i sitt slag på EU-nivå. COFACE har fört samman arbetsgivare från den privata, offentliga och tredje sektorn för att diskutera familjevänliga arbetsplatser och åtgärder för att erbjuda en bättre arbetsmiljö, säger Sophia Lövgren.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV