Startsida - Nyheter

#OS: ny seger för Damkronorna

Damkronorna vann med lätthet i dag med 4-0 mot Tyskland och har därmed två segrar, noll förluster och inga insläppta mål. På torsdag väntar Ryssland.

Det var i första perioden som Emma Nordin satte det första målet mot tyskarna. Damkronorna dominerade matchen, framför allt i sista perioden då de övriga målen gjordes, av Cecilia Östberg, Johanna Olofsson och Pernilla Winberg.

Matchen var ett starkt besked efter den lite svagare inledningsmatchen mot Japan i söndags, en match som Damkronorna vann med 1-0. Jenni Asserholt gjorde målet mot Japan, och målvakten Valentina Lizana Wallner höll liksom Kim Martin Hasson under tisdagens match nollan.

Att Sverige går vidare till kvartsfinal blev klart efter att Ryssland vann över Japan senare under tisdagen, matchen på torsdag kommer att avgöra vilka motståndare Damkronorna kommer att möta i matchen på lördag då kvartsfinalerna spelas.