Startsida - Nyheter

Första stjärnan kommer ut i amerikansk fotboll

Den amerikanska fotbollsspelaren Michael Sam kom nyligen ut som homosexuell. Innan han kom ut med sin sexuella läggning spådde analytiker att han hade god chans att bli uttagen någonstans bland de första värvningsomgångarna. Om han lyckas ta sig till NFL (National Football Leauge) blir han den första öppet homosexuella spelaren i serien. Men diskussionen om hans talanger inom sporten har ersatts av en diskussion huruvida hans sexualitet kommer spela in i värvningen.

Anonyma källor inom sporten har till Sports Illustrated uttryckt oro kring att Michael Sams sexualitet kan försvåra hans situation. En person menade att NFL inte är redo för en homosexuell spelare. Det är något som många andra inte håller med om, Michael Sams tränare, universitet och många av hans lagkamrater har redan uttryckt sitt stöd. Och Dale Hansen, nyhetsprofil i Dallas, har i hållit ett uppfordrande brandtal till Michael Sams ära, som spridits som en löpeld på via sociala medier.

I maj startar värvningarna till NFL, fram till dess vet ingen hur framtiden ser ut för Sam. Enligt tränaren har han inga planer på att bli aktivist, utan att hans roll i hbtq-rörelsen helt enkelt är att spela amerikansk fotboll som öppet homosexuell. Bara det är historiskt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV