Startsida - Nyheter

Facebook inför 50 könsidentiteter

Nyhetsbyrån AP meddelar att Facebook utökar möjligheterna att välja könstillhörighet. Många användare och aktivister har i flera år krävt fler alternativ än kvinna och man. Och från och med i dag kan amerikanska användare välja bland 50 olika termer, såsom transsexuell eller intersexuell. Användarna kan också välja att definiera sig som han, hon eller dem, som på engelska används i betydelsen hen.

Däremot täcker dessa 50 fortfarande inte alla könsidentiteter som finns. Användarna kommer dessutom inte helt fritt kunna definiera den egna könsidentiteten.

Brielle Harrison, som har arbetat med projektet, genomgår just nu könsbyte och ska själv byta könsidentitet på sajten från kvinna till transkvinna, och menar att det här har väldigt stor betydelse för många människor.

– För första gången får jag besöka sajten och specificera för alla människor jag känner vilket kön jag har, säger Harrison till AP.

Ändringen kommer även genomföras globalt. Men först ska lämpliga termer tas fram tillsammans med aktivister i olika delar av världen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV