Startsida - Nyheter

Ny bok om det tysta våldet

Snart släpper Sveriges Makalösa Föräldrars bok om ekonomiskt våld. Ett våld som ofta hamnar i skymundan och aldrig får höras.

- Det handlar främst om kvinnor som har barn och som har levt i en våldsam och/eller hotfull relation. Dessa kvinnor har lyckats komma ut ur relationen men påverkas fortfarande av faderns hot, trakasserier och kränkningar. Ekonomiskt våld och ekonomisk maktutövning är stigmatiserande och tyvärr i många fall effektiva maktverktyg att ta till, när en man vill få en kvinna att göra som han vill, säger Generalsekreterare och författare Sophia Lövgren i ett pressmeddelande.

Makalösa Föräldrar vill uppmärksamma denna grupp och visa att det förekommer ekonomiskt våld på flera platser i samhället. Och visa hur det påverkar även barnen:

- Att uppmärksamma denna viktiga grupp är välbehövligt. Vi hoppas genom denna bok att detta problem uppmärksammas och kommer upp till ytan så att vi med gemensamma krafter kan förbättra situationen för individer som befinner sig i ekonomiskt våld, säger Sophia Lövgren.

Boken om ekonomiskt våld, som går under namnet: Att köpa sin frihet, planeras att komma slutet av mars/början av april och kommer bland annat att säljas på Nordiskt Forum i juni.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV