Startsida - Nyheter

Ny skrivarkurs för kvinnor och transpersoner

Kvinnofolkhögskolan i Göteborg startar en ny distansutbildning. Kvinnor och transpersoner från hela landet kommer att kunna att träffas och utbyta tankar om sitt skönlitterära skrivande. Kursen i litteraturvetenskap pågår i sju månader med rubriken ”Your Silence Will Not Protect You”.

– Kursen har lånat sitt namn från den amerikanska feministen Audre Lorde och är ett direkt svar på de samhällsförhållanden som ger vissa människors röster utrymme på bekostnad av andra”, säger David Fahl, en av lärarna, i ett pressmeddelande.

Och litteraturvetaren Therese Svensson framhåller att många olika röster måste höras i ett samhälle för att demokratin ska hållas levande:

– När samhällsklimatet blir tuffare är det lätt att falla tillbaka in i tystnad, men som Lordes citat visar kommer tystnader inte att hjälpa oss.

Kursen är öppen för alla kvinnor och transpersoner som tillsammans med andra vill utforska vad det innebär att ha en skönlitterär röst i dagens värld. Fokus kommer att ligga på skrivövningar och textsamtal kring deltagarnas egna texter i kombination med studier av historiska texter.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV