Startsida - Nyheter

Japan och Spanien i final i U17-VM

Det blev Japan, respektive Spanien, som gick segrande ur semifinalerna i U17-VM som spelades natten till igår i Costa Rica. Japan vann med 4-1 efter att Venezuela lyckades få ett reduceringsmål i övertid. Det var det första målet som Japan släppt in i hela turneringen, skriver Internationella fotbollförbundet, Fifa, på sin hemsida. Det var Deyna Castellanos som lyckades spräcka nollan för den japanska målvakten Mamiko Matsumuto.

I den andra semifinalen kunde Spanien ta hem matchen med 2-0 men spelet var jämnare, bland annat hade Italien flera bra målchanser – vid två tillfällen räddades Spanien av ribban. I andra halvlekens första minuter fick Spanien sitt första mål på straff som sattes av Sandra Hernandez. Mot slutet av andra halvlek kom det andra målet, också det på en straff, av Nahikari Garcia.

Finalen och matchen om tredjeplats spelas natten mot lördag respektive fredag kväll.