Startsida - Nyheter

Malmö jämställdhetsanalyserar mer

Förra året gjorde nämnderna i Malmö stad 71 jämställdhetsanalyser, jämfört med 40 2012. Den årliga jämställdhetsredovisningen presenterades för kommunstyrelsen i onsdags. Sedan planen för jämställdhetsintegrering antogs 2011 har alltså antalet analyser ökat, enligt ett pressmeddelande från Malmö stad.

Analyserna ska enligt planen genomföras årligen med syftet att göra Malmö stads verksamheter mer jämställda. Hittills har bland annat kvinnor och mäns resvanor, trygghet i det offentliga rummet, bemötandet av flickor och pojkar i grundskolan samt granskning av biståndsbeslut berörts. Utifrån dessa har det gjorts en rad åtgärder, till exempel har det upprättats handlingsplaner och checklistor för jämställt bemötande och jämställda biståndsbeslut.

Under 2013 har det också anordnats en rad utbildningar i jämställdhetsintegrering för Malmö stads personal. Det har också anordnats seminarier, bland annat om hur jämställdhet kan användas i stadsplaneringen.

Av rapporten framgår att motivationen att arbeta med jämställdhetsintegrering har ökat bland Malmö stads chefer, liksom förståelsen för hur jämställdhetsarbetet ska genomföras.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV