Startsida - Nyheter

Tuff kamp om guld väntas i Sjumilahallen

SM i boxning för både herrar och damer hålls i Sjumilahallen i Göteborg i helgen, och inleds redan fredag förmiddag med invägning. De första matcherna börjar sedan klockan 17.00 på fredagseftermiddagen.

Bland de tävlande finns i 75 kilos-klassen Anna Laurell Nash som har två VM-titlar och som nyligen gjorde come-back på Golden Girls-mästerskapet i Borås. Innan dess hade hon inte tävlat sedan OS i London. Nu satsar hon på OS i Rio 2016 sedan det internationella boxningsförbundet AIBA höjt åldern för damer.

En annan tävlande i samma klass är Love Holgersson som förlorade mot Anna Laurell Nash i Borås, men som är ett stort svenskt framtidshopp. Hon har dock inte varit riktigt i form, men satsar ändå på guld i helgen, säger hon till Mr Ringside:

– Mitt mål denna säsong är SM-guld, finns inget annat, ser även ut som det är säsongsavslutning för min del, jobbat hårt för detta och ser sjukt mycket fram emot detta SM.

Anna Lindqvist tävlar i 64 kilos-klassen. Förra året tog hon guld och satsar på samma valör igen.

– Att vinna SM är det största man kan göra i Sverige och genom att vinna en guldmedalj så öppnas många dörrar inom boxningsvärlden, så naturligtvis betyder denna tävlingen väldigt mycket, säger hon till Mr Ringside.

Matcherna går av stapeln från klockan 17.00 på fredag, klockan 12.00 respektive 17.00 på lördag och klockan 12.00 på söndag. För den som inte har möjlighet att ta sig till Sjumilahallen kan matcherna streamas på nätet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV