Startsida - Nyheter

Sundbyberg stoppar namninsamling för mindre barngrupper

Sedan i vintras pågår aktion som heter Förskoleupproret Sundbyberg. Bakom upproret sttår pedagoger i förskolan larmar om hur stora barngrupper gör det svårt för dem att uppfylla läroplanens uppdrag och att ge varje barn den uppmärksamhet de behöver. När de satte upp sin namninsamling för mindre barngrupper på förskolorna beslöt dock kommunen att insamlingen inte får sitta upp på förskolorna.

Förskoleupproret Sundbyberg är kritiska till stoppandet av insamlingen på förskolorna och menar att det är ett uttryck för en orimligt räddhågsen inställning till kritik från en offentlig arbetsgivare.

- Det är stötande att kommunen genom beslut om nedtagande försöker tysta våra röster, säger Ingalill Samuelsson, som är förskollärare och en av de drivande i Förskoleupproret Sundbyberg.

– Varför inte se insamlingen som en chans att skapa rimliga förutsättningar att ge alla barn i förskolan en bra start på livet, undrar hon.

Förskoleupproret uppmanar nu pedagoger och föräldrar att sätta upp namninsamlingen på till exempel ett träd utanför förskolan och att tipsa föräldrar om att skriva på listan där. Som en protest mot stoppandet kommer några förskollärare också att stå utanför en förskola och samla namn i dag tisdag mellan 16.15-17.00.

- Vi tvingas stå utanför förskolan eftersom kommunen inte tillåter att namninsamlingen sitter uppe i deras lokaler, säger Ingalill Samuelsson.

Namninsamlingen är en del av en större kampanj för mindre barngrupper som bland annat har inkluderat möten med flera ledande kommunpolitiker. Den 26 maj arrangerar Förskoleupproret en stor manifestation i samband med mandatperiodens sista kommunfullmäktige.

- Vi gör allt detta för barnens skull, säger Ingalill Samuelsson.

Namninsamling äger rum utanför utanför grindarna till Lekplatsvägens förskola, Lekplatsvägen 1-5, Sundbyberg mellan 16.15-17.00

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV