Startsida - Nyheter

#1maj: Med båt i Stockholm

Vänsterpartiet tågar med båt på 1 maj i år för att fästa uppmärksamhet på sin paroll ”Klimatet är inte till salu”.

– Vårt tåg kommer inte vara det längsta och antagligen inte det snabbaste. Men med viktiga budskap som ”Stoppa Förbifart Stockholm” och ”Klimatet är inte till salu” åker jag naturligtvis med. 1 maj är en dag när vi vill visa för Stockholmarna vilken stad vi vill skapa. Vi vill ha ren luft, färre bilar och en grönare stad. Därför väljer jag att segla för miljön, säger Ann-Margarethe Livh, gruppledare för Vänsterpartiet i Stockholms stadshus i ett pressmeddelande.

– Vänsterpartiet vill att klimatet ska segla upp som en av de viktigaste valfrågorna och vindkraft måste ju vara det bästa sättet att driva frågan på, säger Rikard Warlenius, kandidat (V) till stadsfullmäktige.

Han framhåller också att Vänsterpartiet vill satsa över 60 miljarder på klimatomställning de kommande åren och i Stockholm bland annat använda motorvägsmiljardena till kollektivtrafik och cykelvägar. Bland annat.

Färden med skolskeppet Constantia avgår från Beckholmen klockan 12 och slutar på samma ställe klockan 15, utan landstigning längs på vägen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV