Startsida - Nyheter

Feministisk kampanj i Malmö stad

Malmö stad har tagit fram ett nytt informationsmaterial som just nu sätts upp på arbetsplatser för stadens 20 000 anställda. Kampanjen syftar till att uppmärksamma jämställdhetsfrågor.

– Dessa frågor är så otroligt viktiga för Malmö stad och därför har vi ett aktivt pågående arbete för förändring med bland annat lönehöjning i kvinnodominerade låglöneyrken, rätt till heltid, genuspedagogik och att kommunen ska ta ansvar för att anställda ska kunna kombinera föräldraskap och arbete hos oss, säger stadens jämställdhetskommunalråd Martina Skrak(V).

– Kampanjen är också en del i att uppmärksamma att Nordiskt forum kommer till Malmö i juni och vi gärna ser att våra anställda deltar. Vi har köpt in deltagarpass i kommunen särskilt riktade till anställda ute i verksamheter som äldreomsorgen, men det köps också in pass av chefer som fortbildningsmöjligheter för anställda.

Nordiskt Forum äger rum 12-15 juni och omkring 15 000 deltagare förväntas delta i evenemanget enligt arrangören:

– För oss är det fantastiskt att Nordiskt Forum kommer hit, vi ser det som en möjlighet få ännu mer uppmärksamhet kring jämställdhetsfrågorna och ytterligare driva på arbetet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV