Startsida - Nyheter

#nf2014: Visionära samtal i Feministisk Talkshow

I två dagar kommer Feministisk Talkshow hållas på Strömqvistscenen på Nordiskt forum i Malmö med början i dag fredag vid lunchtid. Talkshowen är en fortsättning på den turné, All Set for Action, som Settings gjort runtom i landet under våren där syftet varit att samla feminister som för att utbyta normkreativa och normkritiska arbetsmetoder för att uppnå ett fördjupat arbetssätt med handfasta strategier för förändring.

– Talkshowen är i samma anda som turnén och ger en möjlighet att fördjupa diskussionen, vi jobbar med normkreativitet, med görandet, säger Rebecca Vinthagen och fortsätter:

– Vi vill att fler röster ska ha möjlighet att höras och vi kommer också att göra en publikation av intervjuerna. Det är viktigt att det här skrivs ner och blir en del av historieskrivningen.

Under fredagen kommer Feministiskt Perspektivs redaktör Edda Manga att intervjua bland annat Eva Biaudet från Finland om romska kvinnors rättigheter, Sandra Dahlén kommer att få frågor om sexualpolitik som kräver lite men förändrar mycket. Lite senare kommer Inti Chávez att intervjua Lucia Martinez Odriozola grundare av den spanska feministiska tidskriften Pícara och Arazo Arif ställer frågor till forskaren Jenny Westerstrand om våld mot kvinnor.

– Programmet på Nordiskt forum är så stort att det kan vara svårt att hitta, så vi har gjort ett urval av intressanta röster som också ska representera de tolv olika frågeområden som Nordiskt forum behandlar, och vi vill göra det tillgängligt för alla genom att hålla det på gratisdelen av forumet, säger Edda Manga.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV