Startsida - Nyheter

Ny FN rapport om Ukraina

FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter utfärdade på onsdagen en ny rapport om situationen i Ukraina. Rapporten beskriver brotten mot de mänskliga rättigheterna och försämring av livssituation för civila i de områden i östra delen av Ukraina som kontrolleras av väpnade grupper. Rapporten uttrycker oro för förekommande kidnappningar, gripanden, tortyr, och mord samt ett antal "oroande trender" i Krim.

"Upptrappningen i brottslig verksamhet som resulterar i kränkningar av mänskliga rättigheter är inte längre begränsad till journalister, förtroendevalda, lokala politiker, tjänstemän och det civila samhällets aktivister. Kidnappningar, misshandel, tortyr och mord som begås av beväpnade grupper drabbar nu den bredare befolkningen i de två östra regionerna Donetsk och Luhansk.

Högkommissarie Navi Pillay uppmanade de beväpnade grupperna som opererar i östra delarna av Donetsk och Luhansk att "sluta ta sig själva och de människor som bor i regionen, nerför denna återvändsgränd, som leder bara till elände, förstörelse, förskjutning och ekonomisk förlust."

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV